Home  ›  Fietsaanbod  ›  Dagelijkse fietsen

Dagelijkse fietsen

Stadsfietsen

Wanneer uw bedrijf maar één type fiets inzet, dan is dat doorgaans een stadsfiets. En ook als u verschillende types voorziet, dan zullen er nog steeds overwegend stadsfietsen rondrijden. Een goede stadsfiets moet in eerste instantie robuust en onderhoudsarm zijn. Dat betekent met sterke wielen, een gesloten kettingkast, inwendige remmen (zoals Rollerbrake), inwendige versnellingen (zoals Nexus) en goede antilekbanden. De fiets wordt wel zwaarder door deze onderdelen en hij krijgt extra rolweerstand. Daarom is een stadsfiets vooral geschikt voor korte afstanden tot ongeveer 7 km.

Een sportievere fiets voor langere afstanden

Voor langere afstanden bestaan er verschillende goede oplossingen. Door wat in te boeten op robuustheid, kan een fiets worden samengesteld die lichter rijdt. De trekkingfiets combineert de voordelen van de stadsfiets, de racefiets en de mountainbike. Hij is sportiever omdat hij voor lange afstanden is ontworpen. Net zoals de gewone stadsfiets beschikt hij over spatborden, bagagemogelijkheden en een dynamo voor de lampen. Het zijn stuk voor stuk begeerde toebehoren van de meeste pendelaars. Ook bepaalde fitnessbikes en sportievere varianten van de stadsfiets hebben deze uitrusting. Een vederlichte racefiets is het andere uiterste, maar behalve voor de racefanaat, niet geschikt voor stedelijk verkeer.

Hoeveel kan je jaarlijks besparen?

Wil je een meer gedetailleerde simulatie maken? Start dan hier.

Totale jaarlijkse besparing € 3 090,69
Aantal extra bedrijfsfietsen 15
Vermindering CO2-uitstoot 4 829 kg
Vermindering aantal ziektedagen 20 dagen

Economische winst door verminderd ziekteverzuim

€ 2 398,50
Kostenbesparing € -847,21
Belastingbesparing € 1 539,40

Totale jaarlijkse besparing (of meerkost indien negatief) in de gewenste situatie tegenover de huidige situatie, rekening houdende met de eventuele bijkomende kosten. Eventuele subsidies zijn hier niet in meegerekend.

Wil je een meer gedetailleerde simulatie maken? Start dan hier.

Totale jaarlijkse besparing € 1 494,29
Aantal extra dagen met de fiets naar het werk per week 4 dagen
Vermindering CO2-uitstoot 1 016,18 kilo
Stijging calorieverbruik 56 051,20 kcal
Opbrengst fietsvergoeding 1 111,36 euro
Stijging netto-inkomen 0,00 euro
Kostenbesparing 382,93 euro