Home  ›  Fietsaanbod  ›  Elektrische Fietsen

Elektrische Fietsen

Een elektrische fiets beschikt over een motor die geactiveerd wordt door te trappen. Een motor van 250W helpt om met een beperkte inspanning een snelheid van 25 km/u te halen. Eigenlijk trapt u op een elektrische fiets bijna even hard als tijdens een rustige rit op een stadsfiets, maar u rijdt opmerkelijk sneller.

De snelheidswinst vergroot de acceptabele afstand. Dit voordeel geldt tot afstanden van 20 km. Voor langere ritten begint de rijtijd een beperking te vormen. Een uur fietsen voor het woon-werkverkeer is voor velen de limiet. De elektrische fiets is eveneens een interessante optie voor oudere werknemers of personen met een slechtere conditie. Hierdoor gaan ze meer bewegen wat hun gezondheid bevordert.

Meer nog dan bij de stadsfiets, is het bij de elektrische fiets belangrijk om te kiezen voor degelijke, onderhoudsarme techniek. Er worden immers meer kilometers gereden aan een hogere snelheid. Kwaliteitsvolle componenten zullen hun nut bewijzen, waarmee de hogere aankoopprijs snel wordt terugverdiend.

Hoeveel kan je jaarlijks besparen?

Wil je een meer gedetailleerde simulatie maken? Start dan hier.

Totale jaarlijkse besparing € 3 090,69
Aantal extra bedrijfsfietsen 15
Vermindering CO2-uitstoot 4 829 kg
Vermindering aantal ziektedagen 20 dagen

Economische winst door verminderd ziekteverzuim

€ 2 398,50
Kostenbesparing € -847,21
Belastingbesparing € 1 539,40

Totale jaarlijkse besparing (of meerkost indien negatief) in de gewenste situatie tegenover de huidige situatie, rekening houdende met de eventuele bijkomende kosten. Eventuele subsidies zijn hier niet in meegerekend.

Wil je een meer gedetailleerde simulatie maken? Start dan hier.

Totale jaarlijkse besparing € 1 494,29
Aantal extra dagen met de fiets naar het werk per week 4 dagen
Vermindering CO2-uitstoot 1 016,18 kilo
Stijging calorieverbruik 56 051,20 kcal
Opbrengst fietsvergoeding 1 111,36 euro
Stijging netto-inkomen 0,00 euro
Kostenbesparing 382,93 euro