Home  ›  Nieuws  ›  Bike of the Year 2016 zit erop ! En de winnaars zijn...
Bike of the Year 2016 zit erop ! En de winnaars zijn...
in Default

Bike of the Year 2016 zit erop ! En de winnaars zijn...

Gisteren vond de uitreiking van de tweede editie van de "Bike of the Year" awards plaats. Timing en locatie zaten alvast perfect: het event ging door in het Centrum van de Ronde van Vlaanderen enkele dagen voor Vlaanderens mooiste voor de honderdste keer gereden wordt.

Op het appel was naast de deelnemende fietsconstructeurs en tal van genodigden, ook Vlaams minister Ben Weyts. Voorafgaand aan de uitreiking werden ook de resultaten gepresenteerd van een studie die peilde naar het potentieel van de fiets in het woonwerkverkeer. Deze studie kwam tot stand door een samenwerking tussen VAB en Bikeform. De studie toonde aan dat het potentieel aan fietsers in het woonwerk verkeer verdubbelt dankzij de elektrische fiets. Die zorgt er immers voor dat de comfortabele fietsafstand toeneemt van vijf naar tien km. 

Minister Weyts toonde zich verheugd over deze resultaten en benadrukte dat hij de Vlaming op de fiets wil. Niet alleen voor recreatieve verplaatsingen - want op dat vlak zijn we al sterk bezig - maar ook voor woonwerk verplaatsingen. Het voorbije jaar werd reeds stevig geĆÆnvesteerd in infrastructuur, iets wat hij beloofde voort te zetten de komende jaren.

Tot slot werden de prijzen uitgereikt in de drie betreffende categorieƫn: in de categorie elektrische fiets ging Thompson met de hoofdprijs lopen. Thompson scoorde met hun City Tulsa omwille van de geslaagde combinatie tussen een stadsfiets en een sportfiets.

In de categorie racefietsen won Lapierre, een Franse constructeur dat reeds hoge ogen gooide met hun fietsen in de Ronde van Frankrijk. Hun Xelius SL 700  had een ideale mix van stijfheid en comfort. In de categorie stadsfiets tenslotte schoot KTM de hoofdvogel af met de KTM Macina Tour 10 P5 dankzij zijn allroundkarater: zowel comfort als sportiviteit is gegarandeerd bij deze fiets.

Na afloop van de prijsuitreiking wisten VAB en Agoria ook nog te vertellen dat er volgend jaar opnieuw een editie zal plaatsvinden. 

 

Andere artikels