Home  ›  Nieuws  ›  Potentieel aan fietsers in woonwerk verkeer wordt verdubbeld dankzij elektrische fiets
Potentieel aan fietsers in woonwerk verkeer wordt verdubbeld dankzij elektrische fiets
in Default

Potentieel aan fietsers in woonwerk verkeer wordt verdubbeld dankzij elektrische fiets

Dat de fiets de laatste jaren terug in de lift zit, is geen geheim. Nu blijkt dat ook uit een bevraging bij 1700 werknemers, georganiseerd door Bikeform en VAB. 

Het potentieel van de fiets wordt bepaald via de afstand van woonst tot werk. Vroeger werd deze bepaald op 5 km, maar dankzij de elektrische fiets wordt de afstand verdubbeld tot 10 km. Bij de bevraagden blijkt 35% op 10 km of minder afstand te wonen. 

Uit de navraag blijkt dat 'slechts' de helft daarvan tegenwoordig de fiets neemt om naar het werk te gaan. Er is dus nog een groot potentieel aanwezig.

Een bedrijfsfiets of het uitwerken van een mobiliteitsbudget kan daarin een belangrijke stimulans zijn. 64% zegt een bedrijfsfiets te overwegen mocht de optie er zijn, en 40% is er van overtuigd meer te zullen fietsen mocht men een bedrijfsfiets hebben. 

Als gevraagd wordt naar welke type fiets de voorkeur zou uitgaan, dan valt op dat de meerderheid kiest voor een stadsfiets (32%) of elektrische fiets (34%). Slechts 9% opteert voor een vouwfiets. 

Er is duidelijk nog veel potentieel aanwezig voor bedrijfsfietsen. Wel valt op dat er rond informatie nog veel kan gebeuren: maar liefst 87% is niet goed op de hoogte van wat de mogelijkheden zijn bij een bedrijfsfiets. 

Foto: (c) Antwerpenize

Andere artikels