Home  ›  Fietsaanbod  ›  Elektrische Fietsen

Elektrische Fietsen

Een elektrische fiets beschikt over een motor die geactiveerd wordt door te trappen. Een motor van 250W helpt om met een beperkte inspanning een snelheid van 25 km/u te halen. Eigenlijk trapt u op een elektrische fiets bijna even hard als tijdens een rustige rit op een stadsfiets, maar u rijdt opmerkelijk sneller.

De snelheidswinst vergroot de acceptabele afstand. Dit voordeel geldt tot afstanden van 20 km. Voor langere ritten begint de rijtijd een beperking te vormen. Een uur fietsen voor het woon-werkverkeer is voor velen de limiet. De elektrische fiets is eveneens een interessante optie voor oudere werknemers of personen met een slechtere conditie. Hierdoor gaan ze meer bewegen wat hun gezondheid bevordert.

Meer nog dan bij de stadsfiets, is het bij de elektrische fiets belangrijk om te kiezen voor degelijke, onderhoudsarme techniek. Er worden immers meer kilometers gereden aan een hogere snelheid. Kwaliteitsvolle componenten zullen hun nut bewijzen, waarmee de hogere aankoopprijs snel wordt terugverdiend.