Home  ›  Fietsbeleid en mobiliteit  ›  Onderhoud, verzekering en pechbijstand

Onderhoud, verzekering en pechbijstand

Als u de fiets regelmatig gebruikt, zal er af en toe iets stuk gaan. Door goed voor uw fiets te zorgen - ook in de winter – kunt u erger voorkomen. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt door de fietsenmaker verlengt aanzienlijk de gebruiksduur van uw fiets. Daarnaast kunt u zelf wat klein onderhoud aan de fiets uitvoeren zoals de fiets schoonmaken, de ketting bijsmeren, kabels smeren en de banden oppompen.

Voor het jaarlijks onderhoud kunt u steeds terecht bij een fietshandelaar of fietsenmaker. Er bestaan ook mobiele fietsenmakers die het onderhoud op het bedrijventerrein uitvoeren.

Een fietsverzekering is geen overbodige luxe, zeker als u over een duurdere (elektrische) fiets beschikt. Bij de aanbieders van bedrijfsfietsen kunt u vaak ook een fietsverzekering afsluiten. Afhankelijk van de voorwaarden, dekt een verzekering diefstal, gevolgschade na diefstal en algemene schade al dan niet met een bepaalde vrijstelling. Sommige verzekeringen bevatten ook pechverhelping.

Sinds kort bestaat er ook een aanbod voor pechbijstand voor de fiets. Deze bijstand wordt geleverd door opgeleide pechverhelpers die 24/7 bereikbaar zijn. De meeste aanbieders leveren bijstand voor alle type fietsen vanaf 1 kilometer van uw vertrekpunt.

Aanbieders van onderhoud, verzekering en pechbijstand vindt u op BikeForm.