Home  ›  Fietsbeleid en mobiliteit  ›  Werknemers motiveren om te fietsen

Werknemers motiveren om te fietsen

Medewerkers die regelmatig fietsen, vormen een toegevoegde waarde voor uw onderneming. Hoe kunt u fietsende medewerkers een duwtje in de rug geven en hoe krijgt u nieuwe collega’s op de fiets? U leest het hieronder.

Om een succesvol fietsbeleid te voeren, is het aangeraden om de inspanningen te bundelen in een ‘fiets-actieplan’. Hoe u in 7 stappen een fiets-actieplan kunt opzetten, leest u op de pagina over het opstarten van een fietsbeleid.

Uw medewerkers die de fiets reeds gebruiken om naar het werk te komen, zijn de beste ambassadeurs om hun collega's te overtuigen de fiets te gebruiken voor hun woon-werkverkeer. Zij kunnen actief helpen om de investeringen van een fietsbeleid om te zetten in resultaat, namelijk meer fietsende medewerkers.

Uw medewerkers die de fiets reeds gebruiken om naar het werk te komen, zijn de beste ambassadeurs om hun collega's te overtuigen de fiets te gebruiken voor hun woon-werkverkeer.

 

De werkgever heeft er daarom alle baat bij om in overleg met de reeds fietsende medewerkers een goede fietsinfrastructuur te voorzien. U kunt investeren in:

  • een comfortabele en veilige fietsenstalling
  • een douche- en kleedruimte
  • overwegen om een fietsvergoeding te geven
  • bedrijfsfietsen ter beschikking stellen
  • daarnaast nog eventuele andere stimuli.

Maak op regelmatige tijdstippen de genomen maatregelen bekend bij uw personeelOm ervoor te zorgen dat de medewerkers elkaar daadwerkelijk overtuigen om meer te fietsen voor het woon-werkverkeer, is de lancering van een fiets-motivatieprogramma een aangewezen instrument.  Bijvoorbeeld Bike to Work, het online motivatieprogramma van de Fietsersbond, ondersteunt u als werkgever het hele jaar door om meer medewerkers te stimuleren tot meetbaar meer fietsgebruik.